1 dag / 25+ sessies
80+ sprekers / 1000 vakgenoten
Op het levenspad naar beter oud worden

30 November 2016 – Jaarbeurs Utrecht
Conferentie

Een nieuwe generatie ouderen(zorg)


Samen leven, samen leren, samen zorgen

 

Nieuwe generaties ouderen gaan steeds meer uit van wat zij nog wel kunnen in plaats van hun leven in te richten op ziekten en beperkingen. Kwaliteit van leven en positieve gezondheid staan steeds meer centraal in de zorg voor ouderen, waarbij het niet meer uitmaakt waar de oudere woont. Meer en meer staat het levensverhaal van de oudere centraal, hun kracht maar ook hun kwetsbaarheid. Dit vraagt om betrokken en persoonlijk contact in samenwerking tussen ouderen en professionals.

Kwaliteit komt met de komst van nieuwe kwaliteitskaders in een nieuwe fase: van vinken naar  vonken, van productie-uren en systeemeisen naar het gesprek over wat echt belangrijk is. Hierdoor krijgen ouderen, familie, buren, vrijwilligers en professionals steeds meer ruimte om kwaliteit van leven en de zorg voor ouderen samen vorm te geven.

Om werkelijk invulling en betekenis te geven aan kwaliteit van leven, is een vernieuwend aanbod op maat nodig en sterke verbindingen tussen wonen, zorg, technologie en welzijn. En verbinding in co-creatie tussen publieke en private partijen. Daarnaast hebben we samen ook nog wel wat oud gedrag en oude patronen los te laten, dat ons weghoudt van andere perspectieven, verbinding tussen de domeinen en waardevolle innovaties. Hoe creëren we samen een open leer- en verbetercultuur?

In de komende editie van de jaarlijkse conferentie ‘Een nieuwe generatie ouderen(zorg)’ gaan we op 22 november aanstaande in het NBC te Nieuwegein samen op weg naar nieuwe oplossingen voor goede zorg en voorzieningen voor ouderen. We gaan met elkaar ervaren, leren en reflecteren over tal van dilemma’s en oplossingsrichtingen in het vormgeven van kwaliteit van leven en goede zorg.

Kom en ervaar al doende dat het bruist in de nieuwe generatie ouderen(zorg).

Benieuwd hoe de vorige editie (30 november 2016) was? Een inspirerende dag met meer dan 25 sessies, ruim 80 sprekers en meer dan 1000 bezoekers:  https://youtu.be/dhB1DGY0vQc


programma